Coornhert-debaters slepen eerste prijs van het seizoen binnen

Op vrijdag 1 oktober was het eindelijk weer zo ver: het eerste fysieke debattoernooi sinds anderhalf jaar. De eerste toernooidag van de Benelux Debatcompetitie vond plaats in Amsterdam en het Coornhert Debatgenootschap was present met twee teams. In de Hogerhuiscompetitie streden Felix, Lore en Sjoerd mee, die vorig jaar vierde van zoomdebatterend Nederland waren geworden. In de Lagerhuis+-competitie maakten talenten Hind, Maryam, Lisa, Nick en Jari hun debuut. De dag werd met met een prijs afgesloten: het hogerhuisteam wist de tweede plaats in de wacht te slepen.

Sjoerd, Lore en Felix flexen met de glazen award

Het was weer alsof corona nooit gebeurd was: met een grote groep enthousiaste leerlingen tegen elkaar debatteren. Maar je kon toch merken dat iedereen net wat langer nodig had om weer even op gang te komen, en te wennen aan dat je je tegenstanders weer voor je had zitten. Desondanks hadden de hogerhuisdebaters, die ook het meest ervaren zijn, een vliegende start met een overwinning. In de tweede ronde werd verloren van de latere nummer 1, concurrerende debatgrootmacht Haarlemmermeer Lyceum, waarna de derde ronde weer werd gewonnen. Hierbij werden genoeg punten verzameld voor de tweede plaats van de dag.

De Lagerhuisdebaters moesten wat meer wennen in hun eerste fysieke toernooi, en wist ondanks hun enthousiasme en inzet geen ronde te winnen. Dat ze desondanks sterk hadden gedebatteerd bleek uit de zesde plaats (van de 18 teams). De ervaring was dus waardevol met nuttige feedback en veel leerpunten om nog verder te stijgen in ranking. Met deze ervaring kunnen ze op naar de volgende toernooidag, want als derde- en vierdeklassers hebben ze nog voldoende tijd om te groeien als debater.

Over coornhertdebat

Het Coornhert Debatgenootschap bestaat uit leerlingen van klas 3 t/m 6 die wekelijks hun debatskills bijschaven om zo prachtige prijzen in de wacht te slepen op allerlei debattoernooien. De vaste toernooien zijn het NK Scholieren, Intergymnasiaal Debattoernooi, Op Weg Naar Het Lagerhuis, en Model United Nations.
Dit bericht werd geplaatst in debatunie, nieuws, prijzen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.