Coornhert debaters in top 5 van Nederland

De hogerhuisdebaters van het Coornhert Gymnasium hebben ondanks dat alles online was een topseizoen neergezet. In de Benelux Debatcompetitie werd ronde na ronde goed gescoord waardoor in het eindklassement een prachtige 5e plek werd behaald. Er deden in totaal 68 teams mee. De 5e plaats geeft toegang tot de finaledag van 26 juni met de beste debatscholen van Nederland.

Ranglijst BDC 20-21

De 9 beste scholen van de 68 deelnemers

Het resultaat is niet geheel onverwacht na een sterke serie, met als voorlopig hoogtepunt de derde plaats op het online toernooi van 4 juni. Dit terwijl de debaters nog relatief jong zijn: ze zitten op dit moment in klas 3 en 4, terwijl de meeste tegenstanders diep in de bovenbouw zitten.

Het klassement van de Benelux Debatcompetitie is gebaseerd op de beste scores van de BDC-toernooien en het Nederlands Kampioenschap voor Scholieren van dit schooljaar.

Over coornhertdebat

Het Coornhert Debatgenootschap bestaat uit leerlingen van klas 3 t/m 6 die wekelijks hun debatskills bijschaven om zo prachtige prijzen in de wacht te slepen op allerlei debattoernooien. De vaste toernooien zijn het NK Scholieren, Intergymnasiaal Debattoernooi, Op Weg Naar Het Lagerhuis, en Model United Nations.
Dit bericht werd geplaatst in debatunie, nieuws, toernooien en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.